Raadplegingen
Wij werken enkel op afspraak.
Afspraken kunnen online gemaakt worden of telefonisch. Als er geen beschikbare afspraken meer zijn via de online agenda, kan u telefonisch nog een afspraak krijgen voor dringende zaken.
Gelieve voor elke te onderzoeken persoon een afzonderlijke afspraak te boeken.
Indien u een gemaakte afspraak niet kan nakomen, gelieve tijdig te annuleren. Op die manier kan uw plaats gereserveerd worden voor een andere patiënt.
Breng bij een consultatie steeds mee:
- uw elektronische identiteitskaart
- Voor kinderen: KIDS-ID of ISI+-kaart
Huisbezoeken
Huisbezoeken kunnen telefonisch aangevraagd worden tussen 8u00 en 9u30. Voor dringende zaken mag er uiteraard ook altijd gebeld worden op een later tijdstip.
Binnen de praktijk zijn de omstandigheden voor onderzoek en behandeling ideaal. Daarom raden wij u aan om indien mogelijk altijd zelf op consultatie te komen. Op de raadpleging wordt u sneller en efficiënter geholpen.
Wanneer u echt niet in staat bent om naar de praktijk te komen omdat u zich moeilijk of niet kan verplaatsen (hoogbejaard, ernstig ziek, …), kan u steeds een huisbezoek aanvragen.
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie.
Secretariaat
De secretaresse is elke dag bereikbaar tussen 7u30-12u en 13u30-16u30. Enkel op vrijdagnamiddag is het secretariaat gesloten om 14u30.
Telefonisch kwartiertje
U kan de dokter rechtstreeks aan de lijn krijgen tussen 13u00 en 13u15 voor korte vragen en het bespreken van bloedresultaten.
Het bespreken van andere technische onderzoeken zoals beeldvorming gebeurt altijd tijdens een consultatie.
Voorschriften en attesten
Voor het invullen van attesten en formulieren is informatie en tijd nodig. Je dient hiervoor op raadpleging te komen.
Je arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Maak het hem daarom niet moeilijk: vraag alleen wat redelijk, écht en verantwoord is. Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.
Voorschriften worden enkel afgeleverd tijdens een raadpleging. Het afleveren van voorschriften zonder raadpleging is niet toegestaan.
Vraag daarom tijdens je raadpleging voldoende medicatievoorschriften.
Tarieven en betaalmethoden
U kan de raadpleging betalen via Bancontact, Payconiq of contant.
Alle dokters zijn geconventioneerd en volgen de geldende tarieven van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV).
Bespreek zo nodig uw financiële problemen zodat u samen met uw huisarts een (tijdelijke) oplossing kunt vinden.
Globaal Medisch Dossier (GMD)
Het Globaal Medisch Dossier is het medisch dossier dat uw huisarts over u bijhoudt.
Dit dossier bevat:
- gegevens over uw gezondheidsgeschiedenis
- sociale en administratieve gegevens
- verslagen van specialisten en andere zorgverstrekkers
- gegevens over de gevolgde behandelingen
- gegevens over genomen medicatie
- vaccinaties
Op basis van dit dossier heeft de arts een totaalbeeld over uw gezondheidstoestand en kan hij beter beoordelen welke onderzoeken nodig of overbodig zijn en of voorgestelde behandelingen niet strijdig zijn met elkaar.Uw huisarts staat in voor het bijhouden en coördineren van uw GMD.
Nuttige nummers en links
Vertegenwoordigers
Afspraken kunnen telefonisch vastgelegd worden via het secretariaat. De artsen zullen de vertegenwoordiger samen ontvangen. Het is per firma slechts één maal per jaar mogelijk om hun producten voor te stellen.
Wij aanvaarden geen vertegenwoordigers zonder afspraak!